Jadłospis 07.11 – 20.11.2018 r.         

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Środa
7.11.2018
Chleb złotnicki z masłem,
parówka z szynki,
sałatka z pomidorem i cebulką,
herbata
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym,
kluseczki „leniaczki” okraszone masełkiem,
kompot owocowy
Kanapka przedszkolaka
(sam komponuje): 

chleb z masłem, jajko, kiełbasa żywiecka,
pomidor, rukola, ogórek zielony,
kawa

II śniad.        Marchew tarta z ananasem
alergeny Gluten Gluten, seler, jajko, Gluten, mleko, jajko
Czwartek
8.11.2018
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
wek z masłem,
rzodkiewka, szczypior,
mleko
Zupa pomidorowa z mini muszelkami,
miruna panierowana,
talarki ziemniaczane,
surówka wielowarzywna,
kompot owocowy
Chałka z masłem,
kakao,
½ jabłko
II śniad gruszka
alergeny Gluten, mleko Seler, gluten, jajko, ryba Gluten, mleko
Piątek
9.11.2018
Kanapka z masłem,
wędzonka ustrzycka, papryka,
kawa
Zupa jarzynowa z ziemniakiem,
placuszki drożdżowe z bananem,
polewą z gorzkiej czekolady
i nutką pomarańczy,
kompot owocowy
Chleb na naturalnym zakwasie
z masłem,
sałata zielona, szynka od górali,
pomidorki koktajlowe,
herbata, 

plaster melona

II śniad. Surówka z selera i moreli
alergeny                             Gluten, mleko Seler, gluten, mleko, jajko Gluten,
Poniedz.
12.11.2018 

 

II śniad.

Pasta twarogowo-miętowa,
chleb z masłem,
kakao
Bulion z lanym ciastem i pietruszką,
kąski kiełbasiane w sosie cygańskim,
ziemniaki,
surówka z kapusty włoskiej
z kukurydzą,
kompot owocowy
Sałatka jarzynowa,
graham z masłem,
herbata owocowa
winogrono
alergeny Mleko, gluten Seler, gluten, jajko Gluten,  jajko
Wtorek
13.11.2018
Chleb słonecznikowy z masłem,
kiełbasa szynkowa,
ogórek kiszony, zielenina,
kawa
Barszcz z krainy „CZERWONYCH BURAKÓW” z ziemniakami,
krokiety z kapustą,
kompot owocowy
Chleb z masłem, pasztet drobiowy,
pomidor, cebulka dymka,
kawa
II śniad. Półmisek warzyw
alergeny                      Gluten, mleko Seler, gluten, jajko Gluten, mleko
Środa
14.11.2018
Zupa mleczna z zacierką,
bułeczka z miodem gryczanym,
mleko
Nauka samodzielnego posługiwania się nożem – gr. III, IV, V

 

Zupa szparagowa z kaszą manną,
kotlet staropolski z czosnkiem,
ziemniaki, mizeria,
kompot owocowy

Koktajl owocowy
(własnego wyrobu)
z nasionami Goji,
wafle ryżowe
II śniad. ½ banan
alergeny Mleko, gluten, miód Seler, gluten, jajko Mleko, gluten
Czwartek
15.11.2018 
Barszcz biały w towarzystwie
jajka i kiełbasy,
chleb z masłem
Zupa ogórkowa z ryżem,
pierogi ruskie,
kompot owocowy
Kanapka z masłem,
filet rybny, papryka kolorowa,
herbata owocowa
II śniad. Surówka z marchwi, jabłka i granatu
alergeny Gluten, jajko, mleko Seler, gluten, jajko, mleko Gluten, ryba
Piątek
16.11.2018
Chleb wieloziarnisty z masłem,
serem żółtym, pomidorem,
kawa
Zupa brokułowa z ziemniakiem,
Spaghetti włoskie z mięsem i bazylią,
kompot owocowy
Strucla kakaowa
(własnego wypieku),
mleko, 

mandarynka

II śniad. Talerz witamin
alergeny Mleko,. gluten Seler, gluten, jajko Gluten ,jajko, mleko
Poniedz.
19.11.2018 
Kiełbaska na gorąco,
chleb z masłem,
kawa
Zupa kalafiorowa z ziemniakiem,
kotleciki jajeczne,
surówka z kapusty kiszonej,
kompot owocowy
Kanapka z masłem,
polędwica sopocka, roszponka,
kawa
II śniad. Jabłko i marchew do chrupania
alergeny Gluten, mleko jajko, seler, gluten Gluten, mleko
Wtorek
20.11.2018
Zupa mleczna z płatkami owsianymi
i bakaliami,
bułka razowa z dżemem,
mleko
Krupnik na podrobach,
sznycelek, ziemniaki,
marchewka z groszkiem,
kompot owocowy
Kasza jaglana z miodem,

 

kiwi

II śniad. ½ pomarańcza
alergeny Gluten, mleko, Seler, gluten, jajko Gluten, miód

Smacznego!!!   
Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej.
Intendent: P. Pomykała                             Szef kuchni: A. Bednarczyk             Dyrektor PM8: B. Smajdor